452 0040

Aia 25, Kuressaare



Arstitoetuse pälvis kaks Kuressaare Haigla arsti

Saaremaa valla arstitoetuse pälvisid tänavu neli arsti, kellest igaüks saab 15 000 eurot. Sel aastal on toetuse saajateks perearst Kristi Kalvet, parodontoloog Mariann Laan, üldkirurg Tanel Tõru ja ortopeed Taavi Hõrandi.

Toetuse eesmärk on parendada Saaremaal arstiabi kättesaadavust ja leevendada spetsialistide puudust ning seda saavad taotleda Saaremaa vallas tööd alustanud perearstid, eriarstid ja hambaravi eriarstid. 2024. aastal on arstide toetusfondi suurus 60 000 eurot ning sellesse panustasid Saaremaa vald 50 000 euroga, Kuressaare Haigla Toetusfond 9000 euroga ja OÜ Klotoid 1000 euroga. Tänavu esitasid taotluse neli arsti ja hindamiskomisjoni ettepanekul määratakse igaühele 15 000-eurone toetus.

Hindamiskomisjoni esimehe, abivallavanem Liis Lepiku sõnul leidis komisjon, et kõik arstitoetust taotlenud spetsialistid on Saare maakonna jaoks vajalikud ja seetõttu tehti ettepanek toetada neid võrdselt. “Spetsialistide põud valitseb kõikjal Eestis, kuid eriti teravalt on see tunda saarelistes tingimustes ja tervishoiuvaldkonnas. Seetõttu on mul väga hea meel, et saame sel aastal toetada nelja arsti, kes töötavad meie inimeste heaks nii pere- kui ka eriarstidena,“ ütles Lepik.

Perearst Kristi Kalvet on alates 2023. aasta juulist töötanud Kuressaare Perearstikeskuses, parodontoloog Mariann Laan alates 2022. aasta septembrist Meliva Kuressaare hambakliinikus, üldkirurg Tanel Tõru ja ortopeed Taavi Hõrandi alustasid Kuressaare Haiglas tööd 2023. aasta septembris. Toetuse saajad peavad pärast toetuse saamist töötama viis aastat Saaremaa vallas pere- või eriarstina.

Kuressaare Haigla Toetusfondi tegevjuht Marite Vaga sõnas, et tänu nelja uue spetsialisti pühendumusele ja igapäevasele tööle saavad saarlased paremat arstiabi ning kindlustunde tulevikuks. „Suur tänu kõigile annetajatele ja ettevõtjatele, kelle panus arstitoetuse maksmisel on hindamatu!“ lisas Vaga. 

OÜ Klotoid juhatuse liige Madis Lepp ütles, et Saaremaale on noorte inimeste ja tippspetsialistide saamine tõmbekeskustega võrreldes märgatavalt raskem ning seetõttu otsustas ettevõte arstide toetamiseks ka oma panuse anda. „Soovime, et meil oleks saarel turvaline elada ja arstiabi kohapeal kättesaadav,“ selgitas Lepp.

Varasematel aastatel on Saaremaa valla 25 000 euro suurune arstitoetus määratud Kuressaare haigla günekoloogile Mall Varvasele (2021), silmaarst Mariliis Putnikule (2022) ja günekoloog Pilleriin Ilmjärvele (2023).

https://saaremaavald.ee/uudised/saaremaa-vald-koos-partneritega-toetab-nelja-arsti-kokku-60-000-euroga