452 0040

Aia 25, Kuressaare



„Kainem ja tervem Eesti“ teenusemaht selleks aastaks täitunud

Head saarlased!

Oleme käesoleval aastal palju rääkinud sellest, mida teeb inimesega füüsilisel tasandil ning mismoodi mõjutab sõltuvus meid sügavamalt. Suur rõõm on näha, et meie seas on palju neid, kes on võtnud eesmärgiks alkoholisõltuvusest vabaneda ning kasutanud selleks ka olemasolevat abi.

Tervise Arengu Instituut annab teada, et „Kainem ja tervem Eesti“ alkoholitarvitamise häire ravi teenuste maht selleks aastaks täitunud ja hankeseaduses lubatud 10% ulatuses ületatud. See tähendab, et selleks aastaks „Kainem ja tervem Eesti“ teenuse osutamine uutele patsientidele lõpetatakse.

2023. aastal jätkub teenuseosutamine koostöös Eesti Haigekassaga, sest alkoholitarvitamise häire ravi teenus jätkub 2023. aastal Eesti Haigekassa rahastamisel selleks loodud tervishoiuteenuste loetelu hinnakoodide alusel.

Kuressaare Haigla poolt lisame siia juurde, et anname uutest ravivõimalustest teada esimesel võimalusel ning hoiame saarlaste kogukonda kursis, kuidas asjad uuel aastal kulgema hakkavad.

Müts maha kõigi ees, kes on sel aastal suutnud alkoholideemoni teravatest küünistest vabaneda ning leida endas tahtejõudu, et elada kainemat ja tervemat elu.

Teame ju hästi, et iga sõltuvuse juur on peidus palju sügavamal ning selleks, et sõltuvusest lahti saada, peab leidma selle valupunkti, millest kogu nähtav sõltuvusprobleem on võrsunud.

Ent teha see otsus võtta kurss paranemise suunal nii enda, oma pere ja lähedaste nimel - see nõuab kindlameelsust ja sihikindlust ning oskust paluda abi seal, kus enda käed jäävad lühikeseks.

Loodame, et tugevadate veelgi oskust murdepunkte ennetada. Eriti eesootavate pühade eel, kus üks vale liigutus võib vallandada pika allakäiguspiraali. Soovime teile jätkuvat meelekindlust teel paranemise suunal ning palju edu, ilusaid ning rahulikke detsembriõhtuid oma lähedaste seltsis.