452 0040

Aia 25, KuressaareVaktsineerimine COVID-19  ja gripiviiruse vastu

Kuressaare Haiglas on võimalik end vaktsineerida COVID-19 ja gripiviiruse vastu esmaspäeviti ja reedeti kell 9.00 -12.00 Kuressaare Haigla vanas osas C korpuses, kabinetis C 1390 (väljas on viidad). Aega saab broneerida üleriigilises digiregistratuuris ja haigla telefonil 51982986. Vaktsineerima võib tulla ka vaktsineerimisaegadel eelregistreerimiseta.
Tulenevalt epidemioloogilisest olukorrast ja COVID-19 vaktsiini varude piiratusest vaktsineerime COVID-19 vastu 60+ ja terviseseisundi poolest riskirühma kuuluvaid elanikke vastavalt immunoprofülaktika ekspertkomisjoni viimastele soovitustele.

Gripiviiruse vastu vaktsineerime:
1) vähemalt 60-aastaseid inimesi;
2) lapsi vanuses 6 kuud kuni 7 eluaastat (k.a.);
3) terviseseisundi tõttu kõrgenenud riskiga 8–19 aastaseid(k.a.) lapsed ja noorukid, kes kuuluvad gripi riskirühma (gripi riskirühma loetakse lapsed ja noorukid, kellel on terviseseisundi tõttu suurem risk raskelt haigestuda – lapsed, kellel on südameveresoonkonna haigused, onkoloogilised haigused, immuunpuudulikkus, diabeet või obstruktiivne kopsuhaigus);
4) rasedaid
Nendele on gripivaktsiin tasuta.

Info vaktsiinide kohta on leitav Ravimiameti kodulehelt:
https://ravimiamet.ee/covid-19-vaktsiinid
https://ravimiamet.ee/uudised/gripivaktsiinide-kattesaadavus-20232024-hooajal