452 0040

Aia 25, KuressaareKuressaare Haiglaga liitus täiskasvanute logopeed!

Kuressaare Haigla meeskonnaga on liitunud täiskasvanute logopeed Kadri Taim, kelle tegevusvaldkond on saarlastele ääretult suureks toeks! Tervitame Kadrit ning soovime talle sujuvat sisseelamist ja toredaid patsiente!

Kadri pani kirja ka põgusa tutvustuse:

"Sündinud ja elanud olen suurema osa oma elust Tallinnas. Hinges olen aga alati olnud maalaps, eks see mind Sõrve metsade vahele elama viis. Olen lõpetanud Tartu Ülikoolis psühholoogia (2001) ja logopeedia (2020) erialad. Töötasin varem haridusvaldkonnas erivajadustega lastega. Viimased kolm aastat olen töötanud täiskasvanute kõne- ja neelamishäirete spetsialistina Põhja-Eesti Regionaalhaiglas. Haiglas kutsutakse logopeed patsientide juurde, kes näiteks insuldi, raske haiguse, trauma vm põhjuse tõttu ei saa enam hästi rääkida. Samuti siis, kui patsiendil on raskusi neelamisel (tükitunne kõris, kehakaalu langus, valulikkus neelamisel, sage köhatamine söömise või joomise ajal jne) või kelle on hääl muutunud kähedaks, katkevaks vms. Logopeedi vajavad ka need patsiendid, kellele on rajatud trahheostoom või kelle kõri on eemaldatud. Suures haiglas on olnud vaja töötada patsientidega ka ärkvelolekus läbiviidud operatsiooni (kraniotoomia) ajal. Koostöös radioloogide ja radioloogiatehnikutega on tulnud funktsionaalse MRT uuringu jaoks luua kõnematerjale epilepsiaga või ajutuumoriga patsientide jaoks ning patsiente uuringuks juhendada."

Kadri töövaldkondadeks on afaasia, düsartria, kõneapraksia, neelamishäire, trahheostoomist võõrutamine, hääldusprobleemid, näonärvihalvatus, häälehäired.

Kadri Taim võtab haiglas vastu igal esmaspäeval 9.00-15.00 ainult vajaduspõhiselt saatekirja alusel. Info taastusravi registratuurist 4520120.