452 0040

Aia 25, Kuressaare31. oktoobril avatakse Kuressaare Haiglas uus kunstinäitus!

31. oktoobril kell 15 avatakse Kuressaare Haigla B-korpuse II korruse galeriis uus kunstinäitus! Seekord on tegu Ukraina kunstniku Nina Goncharuki maalide näitusega „Ukraina tikitud aarded“. Olete oodatud!

Nina Goncharuk on alates 2002 aastast tänaseni käsitsi tikkinud kokku üle 300 maali, osalenud 400 ühisnäitusel ja viinud läbi 98 isikunäitust nii Ukrainas kui väljaspool. 2008 aastal pärjati kunstnikku tiitliga „Ukraina kuldnõel“ ja 2012 aastal Ukraina teenelise rahvakunstniku aunimetusega.

Eelmise aasta varakevadel põgenes Nina koos tütre, 2 tütretütre ja 2 väikese tütretütretütrega sõja jalust Eestisse. Nina maalide tikkimist ei lõpetanud vaid kandis põgenemisel ja Eestis kohanemisel kogetu oma töödesse. Aprillis, 2022 tänas Nina kogu Eesti rahvast, kui kinkis meie presidendile esimesel Eestis oldud kuul tikitud maali. Maalil on kujutatud nii Pikk Herman, Kiievi Ülemraada, Püha Sofia peakirik ja paraku ka sõda.

Eestis oldud ajaga on Nina oma tööde kollektsiooni täiendanud 24 maali jagu. Ukrainast Eestisse on jõudnud ka 20 varasemat tööd, mida saab avatavale näitusele uudistama tulla. Näitus Kuressaare Haigla Galeriis jääb avatuks märtsikuu lõpuni.

„Ma ei tea kust tulevad minu piltide ideed. Kui tunnen, et soovin tikkida, siis hakkan kanga nurgast peale ja nii hakkab ka pilt kujunema. Mustrilehti ma ei kasuta! Kõik mis nõela alla läheb see ka südamest tuleb“: räägib kunstnik oma tööde valmimisest.