452 0040

Aia 25, Kuressaare



Kuressaare Haigla MRT aparaat sai pidulikult avatud

Tuleme veel korra tagasi eelmise nädala reede ehk päeva juurde, mil saime ametlikult oma MRT masina kõikide külalistega ühiselt Kuressaare Haiglasse tervitatud.
 

Dr. Toomas Tuuling rõhutab, et tegemist on tõepoolest täiesti uue tehnoloogiaga MRT vallas ja unikaalse masinaga Eestis ja üldse Euroopas. Mõelda vaid, et saame sellist masinat kasutada siinsamas, Saaremaal. Kuigi MRT masina seadistued ei lõpe põhimõtteliselt kunagi, sest usume, et vastavalt kliinilistele vajadustele me ainult liigume selles osas edasi ja optimeerime uuringu seadeid pidevalt, et saavutada parim ja täpseim tulemus. Võib öelda, et praeguseks on põhilised ehk niiöelda tavauuringute protokollid juba väga head. Hetkel on Kuressaare Haiglas koos esialgsete testpatsientidega tehtud juba umbes 650 uuringut! Kuid võimekust on veelgi enamaks: eeldame, et Saaremaal aastas võiks olla vajadus umbes 2200-2500 MRT uuringu järgi.

Igal juhul üks on selge- saarlased on MRT uuringu kohapealsest kättesaadavusest ikka oluliselt võitnud. Meil on koju kätte tulnud suurepärased diagnostilised võimalused, mida oleme väga kaua oodanud.

Möödunud reedel toimunud piduliku avamise juhatas dr. Toomas Tuuling sisse ääretult pasliku viisijupiga: "Mis imelik masin see olla võib.." ja üsna pea kuulsime vägagi täpselt, mis masinaga täpselt tegu on. Tahame siinkohal tänada kõiki, kes selle esialgu hullumeelsena näiva plaani aitasid teoks teha ning ka teid, head külalised ja õnnitlejad, kes te meiega koos seda tähistama tulite. Oluline on mainida ka, et MRT seade on soetatud REACT-EU ERF vahendite abil.

Suur rõõm oli üritusel tervitada ka tervise- ja tööminister Peep Petersoni ning kõiki meid häid koostööpartnereid ja kolleege teistest Eestimaa haiglatest. Oli südantsoojendav näha, et kuigi oleme siin saarel väinaga eraldatud, lähevad meie tegemised korda ka neile, kes igapäevaselt Saaremaal ei ela.

Nüüd ainult edasi, uute "hullumeelsete" mõtete realiseerimiseni! Kõike selleks, et meie oma inimesed saaksid oma kodusaarel parimat võimalikku diagnostikat ja ravi!