452 0040

Aia 25, KuressaareNoortekabinetis alustas vastuvõtte dr. Pilleriin Ilmjärv

Ajamaja Ärimaja II korruse ruumidesse kolinud Kuressaare Haigla noortekabinet ei ole enam vaid ainult koht, kus saab seksuaaltervise alast nõu ja esmast ülevaatust. Nüüd teeb kabinetis vastuvõtte ka uus naistearst Pilleriin Ilmjärv. 

“Noore arstina on noortega tegelemine minu jaoks kuidagi loomulik valik, sest suudan nende võimalike probleemidega paremini suhestuda ja eelarvamuste vabalt kontakti luua,” ütles dr. Pilleriin Ilmjärv, kes alates septembrist teeb kaks korda kuus noortekabinetis vastuvõtte. Ta märkis, et alates septembrist töötab ta varasema osalise koormuse asemel Kuressaare Haiglas nüüd täiskoormusel ning vastuvõtud noorekabinetis on hea võimalus ka väljaspool haiglahoonet noori aidata. Uus ja vähem kliiniline keskkond on ka esmapöördujate jaoks emotsionaalselt pingevabam.

Mured ja probleemid, millega noored naistearsti juurde pöörduvad, on seinast seina ning naistearst julgustab noori julgelt ka noortekabinetti vastuvõtule pöörduma: "Esmasesse günekoloogilisse kontrolli võiks pöörduda noor inimene pärast seksuaalelu alustamist, aga mistahes probleemi või nõu vajadusel ka enne seda. Eriti rõõmsaks teevad noored, kes pöörduvad juba enne esimest seksuaalvahekorda koos partneriga, et ühiselt otsustada sobiva rasestumisvastase vahendi valiku osas. Kiidusõnu ütlen ka noorte tütarlaste emadele, kes julgustavalt oma last esmasesse günekoloogilisse kontrolli suunavad ja vahel ka temaga koos tulevad."

Ta lisas, et sagedasemad probleemid, millega selles vanuses pöördutakse, on menstruatsioonitsükli häired, alakõhuvalu, aga ka rasestumisvastase vahendi alase nõu vajadus. “Noored on tänapäeval väga teadlikud, aga kahjuks esineb ka palju väärarusaamasid, eriti just hormonaalsete vahendite osas. Seetõttu julgustan kõiki noori uut kabinetti külastama mistahes seksuaaltervise alase probleemi või mure korral. Kõik, mis on inimlik, ei ole selles ruumis tabu!" julgustas günekoloog.

Kuni 26-aastased (kaasa arvatud) saavad noortekabinetti günekoloogi vastuvõtule registreerida, helistades Kuressaare haigla registratuuri 45 20 115 või leida omale sobiv aeg digiportaalist digilugu.ee.