452 0040

Aia 25, Kuressaare



Kuressaare haigla noortekabinet avab uksed Ajamaja Ärikeskuse II korrusel!

Kuressaare haigla on taas teinud ajalugu! Tõime ühe oma ambulatoorise kabineti haiglahoonest väljapoole.  Sedapuhku teatame, et Kuressaare Haigla noortekabinet, kus pakutakse ka imetamisnõustamise teenust, on kliinilistest oludest kolinud ümber hubasesse lounge-i meeleoluga noortekabinetti Ajamaja Ärikeskuse II korrusel. 

Sealsamas pakub ämmaemand Altrov nii imetamisnõustamise teenust kui ka kindlustunnet, nõu ja abi kõigile noortele, kellel peaks seda vaja minema. “Siia tulles ei teki noorel inimesel tunne ja hirm, et ta tuleb haiglasse – ainuüksi mõte sellest võib paljud pingesse ajada,” sõnas ämmaemand Marje Altrov, kes on kogu selle ettevõtmise üks suuremaid eestvedajaid.

Altrovi sõnul käis seni veel haiglas asunud noortekabinetist läbi noorukeid, kelle pöördumiste ja probleemide ampluaa oli täielikult seinast seina. Olgu pöördumise põhjuseks vajadus nõustamiseks või vajab üle vaatamist mõni füüsiline kaebus, Marje Altrov ja teised noortekabinetis toimetavad ämmaemandad ei kohku tagasi millegi ees ning pakuvad tuge ja hinnangutevaba ärakuulamist igas olukorras. “Noor inimene, kelle jaoks võib igasugune seksuaalsete teemadega seotud valdkond või murekohad tekitada ääretult palju ebakindlust ja häbi, peavad saama positiivse ja avatud suhtumise osaliseks. See ei ole koht, kus me keerutame-pöörutame silmi, vaid aitame leida lahendust, anname nõu ja teeme kõik selleks, et noorel inimesel oleks kindel koht, kust ta saab abi ja teadmisi,” rääkis ämmaemand. Näiteks on noortekabinetti toodud ka kergema intellektipuudega lapsed, et neid õpetada ära tundma seksuaalse väärkohtlemise märke ning nad teaksid, kuidas panna tegevusele piirid hetkel, kui see nende jaoks ebamugav tundub.

Noortekabineti avar, valgusküllane ja läbimõeldud ruumiline lahendus muudavad külastuse pingevabaks. “Kohe sisse astudes ei vaata vastu protseduurinurk, vaid see on vaikselt riiuli taga ootamas juhuks, kui seda läheb vaja. Esialgu räägime noortega oma jutud ära ja kui vestluse käigus ilmneb, et on vajadus ka üht-teist üle vaadata, siis teeme seda juba pisut eemal. Saame teha analüüsid ja uuringud ning vajadusel edasi suunata,” rääkis Marje Altrov.

“Imetamisnõustamist saab samuti siinsamas mugavalt teha,” lisas ta. Emadele ja beebidele on imetamisnõustamise pakkumiseks sisse seatud mugav tool ning olemas on kõik vajalik, et lapsukesi kaaluda, mähkida ja toita.

Kabineti avatud uste päevad toimuvad 16. augustil kell 10.00 – 18.00 ning kõigil huvilistel on võimalik üksi või kambakesi kabinetist läbi astuda ja uurida, mida seal tehakse ja missuguseid teenuseid pakutakse. Oodatud on nii teismelised kui ka emad, kes võiksid tunda huvi imetamisnõustamise vastu.

Noortekabinetti on oodatud kõik noored (kuni 26. eluaastani) ning kes kohale ei saa või ei söanda tulla, saab nõustamist ka telefoni teel.

Noortekabinet on uues kohas avatud alates 16. augustist igal teisipäeval kell 15.00 – 19.00.

Telefon: 53772387

(plakatil kogu info olemas)