452 0040

Aia 25, Kuressaare



Kuressaare Haiglas saab nüüd külmaravi 

Suvehooaeg ei ole enam mägede taga ning meil on suurepäraseid uudiseid! Kuressaare Haigla taastusravi osakonnas on nüüdsest võimalik kasutada uues Cryomed PRO külmakambris individuaalset terve keha külmaravi! 

Pärast seanssi töötab ainevahetus täistuuridel - see omakorda aitab kaasa kaalulangusele ja rasvapõletusele. Tervisliku toitumise ja liikumisega kombineeritult on külmaravi heaks abimeheks!

Aga rasvapõletuse intensiivistamine ei ole kaugeltki mitte ainus positiivne mõju, mis krüoteraapiaga kaasneb. See omab valuvaigistavat ja põletikuvastast efekti lihase- ja liigesvalude puhul, leevendab stressi, kroonilist väsimust ja depressiooni.

Külma toime algab nahast, kus on naharetseptorid. Külmas nahaveresooned ahenevad, samal ajal laienevad lihastes olevad veresooned. Külmakambrist välja tulles tekib vastupidine protsess.

See intensiivistab lihaste verevarustust, paraneb hapniku transpordivõime ja tõuseb hemoglobiini tase.

Parem vereringe aitab tõhusamalt organismist väljutada jääkaineid. Krüosaun parandab verevarustust, lümfiringet, stimuleerib ainevahetust, immuunsüsteemi ja kalorite põletamist, mobiliseerib inimese jõuvarud, parandab töövõimet, taastab psüühilist tasakaalu, paraneb une kvalitee, väheneb ärevus.

Külmaravi soodustab ka nahapõletike (psoriaas, dermatiit) ravi, tõstab naha toonust, aktiveerib loodusliku bioloogilise uuenemise. Näidustuseks erinevad luu-lihaskonna põletiku probleemid (v.a.autoimmuunhaigused), fibromüalgia, spastilisus, hematoomid, parandab-lühendab vigastuste traumajärgset taastusprotsessi, vähendab turseid. Sportlastel võimaldab intensiivsemat ja suurema mahuga treenimist, parandab sooritusvõimet ja heaolutunnet, kiirendab üldist treeningu järgset taastumist, aitab paremini taluda piimhappe kogunemist lihastesse, oluline osa spordivigastuste esmaabis..

Külmaravi toime lõõgastab lihaseid ja parandab lihaste taastumisvõimet – soodustab lihasjõudluse suurenemist, parandab liigutuste talitlust, liigutuste amplituuti ja kiirust, parandab koordinatsiooni.

Vastunäidustusteks: krüglobulineemia (külmaallergia, -talumatus), Reynaud sündroom ehk väikeste arterite ahenemine, ägedad südame-veresoonkonna haigused, infarkti ja insuldi järgsed seisundid, kõrgvererõhutõbi, diabeet palavik, tuberkuloos, pahaloomulised kasvajad, hüsteeriline neuroos, üldine halb tervislik seisund, rasedus, vanus alla 14 eluaasta ja pikkus alla 160 cm.

Ühe protseduuri kestus on 1-3 minutit ja selle aja jooksul on temperatuur külmaraviseadmes on vahemikus -100* kuni -170*.

Protseduuri teostatakse Kuressaare Haigla Tervisekeskuse III korrusel elektriravi kabinetis nr. D338. Registreerimine taastusravi assistendi juures või tel. 4520120.

1 protseduuri tutvumishind 15.-