452 0040

Aia 25, Kuressaare



COVID-testimisest haiglas

Hea kogukond,

Tuletame meelde, et praegustes tingimustes testib Kuressaare Haigla vastavalt sisekorraeeskirjale COVID-19 suhtes kõiki patsiente, kes vajavad hospitaliseerimist ning tulevad saama plaanilist ravi. Tegu võib olla patsiendi jaoks mõningase ebamugavusega, ent paraku peame mõtlema kõigile haiglas viibivatele nõrgenenud immuunsusega haigetele, kes vajavad kaitset ja kindlust, et viirus ka salaja haiglasse levima ei pääseks. Kahjuks on juba Eestiski näiteid selle kohta, et ka vaktsineeritud inimene võib nakatuda ning kollektiivi nakkuse sisse tuua - olgu tegu õpetaja või hooldekodu töötajaga. Seetõttu ei ole vaktsineerimine hetkel piisav selleks, et testimisest täielikult loobuda.  
Infektsiooni sissetuleks haigla osakondadesse tähendab väga suurt terviseriski meil ravil olevatele haigetele. Palume mõistmist ja kaasinimeste suhtes hoolimist.