452 0040

Aia 25, Kuressaare



Vähihaigete ravist Kuressaare Haiglas

Käivad viimased ettevalmistused selleks, et hakata uuest nädalast pakkuma päevaravi korras saarlastele Ida-Tallinna Keskhaigla abiga keemiaravi Kuressaare Haiglas kohapeal.

Keemiaravi toomine vähihaigete kodukohta täidab Eesti Rahvatervise aregnukava ühte olulisemat põhimõtet - vähendada ebavõrdust tervises.

Keemiaraviga alustamine näitab ka head koostööd haiglate vahel, samuti on olnud kogu protsess kogukonda kaasav. Kuressaare Haigla eesmärgiks on pakkuda inimkeskset arstiabi kõigile, ka vähihaigetele.

 

Vähidiagnoos ei ole kunagi inimese ega tema pere jaoks oodatud uudis ning vähe sellest, diagnoosiga võib emotsionaalselt olla keeruline keeruline toime tulla, on saarlased keemiaravi saamise nimel pidanud ette võtma reisi mandrile, mis on kordades kurnavam, kui saada ravi kodukohas. Kuressaare Haiglas keemiaravi pakkumine on olnud ammuseks unistuseks, mille realiseerise nimel oleme palju vaeva näinud. Nüüd, kus eesmärk on juba käegakatsutav, on meil ülimalt hea meel, et ITK tuli meie plaaniga kaasa ning on aitamas seda plaani reaalsuseks muuta.

Sellega saame üheskoos kergendada niivõrd paljude inimeste eluolu, kes loodetavasti hakkavad saama päevaravi korras keemiaravi Kuressaare Haiglas ning jõuavd suurema vaevata õhtuks koju minna. Samuti on pakub rõõmu asjaolu, et Saaremaa Vähiühing tegeleb aktiivselt vähi teabetoaga ning pakub tuge neile, kel tuleb vähidiagnoosiga silmitsi seista.

 

„Keemiaravi võimaldamine Kuressaares on vähipatsientide jaoks vajalik samm ja see annab inimestele paremad võimalused. Eestis saab igal aastal vähidiagnoosi 200 inimest rohkem kui eelmisel aastal ja see number ei näita kahjuks vähenemise märke,” ütles Ida-Tallinna Keskhaigla juht Ralf Allikvee. “Meil on Kuressaare haiglaga 5 aastat olnud koostööleping, alustasime eriarstide, kaasarvatud onkoloogide, vastuvõttudega.

Keemiaravi alustamine on loogiline samm edasi sellel teel. Vähiravi, nii kitsas kui ka kõige laiemas mõistes, saab olla edukas vaid siis, kui see on kättesaadav."

 

 

Kuressaare Haigla juhatus