452 0040

Aia 25, Kuressaare



Kuressaare haigla ravijuht Edward Laane hääletati meditsiinimõjutajate pingepea teisele kohale

Kuressaare haigla ravijuht Edward Laane hääletati meditsiinimõjutajate pingepea teisele kohale!
Laane sõnas, et kuigi meditsiinimõjutaja nominatsiooni tõi tänavune võitlus koroonaviirusega Saaremaal, on Kuressaare haiglas tehtud mitmeid mõjukaid uuendusi. Ta tõi välja patsientide nõukoja loomise, loengusarja „Kuressaare haigla kohtub kogukonnaga“, aga ka Kuressaare haigla kriisikommunikatsiooni, mis kuulub ka elanikkonna harimise valdkonda. „Ma arvan, et need tegevused on mõjutanud Eesti meditsiini rohkem kui koroonahaigete ravi Kuressaare haiglas,“ sõnas Laane.

Esimesele kohale hääletati dr. Arkadi Popov. "Olen kiirabiarst ja eluaeg töötasin kiirabisüsteemis. Meie käest tavaliselt keegi ei küsi, kas peame inimest aitama või mitte - see on selge algusest peale, meie valmidus on alati olema, " rääkis Popov, et aitamissoov on tal alati olnud olemas. Koroonakriisi eripäraks oli see, et abi vajavaid patsiente oli rohkem kui üks.

Popov tõi välja, et see tiitel ei kuulu ainult talle. "Minu selja taga seisavad õiged inimesed, kes selle oleks pidanud saama, kes töötavad haiglates ja kiirabis, kõigepealt see tiitel kuulub nendele," rõhutas ta.

Kolmandaks meditsiinimõjutajaks hääletasid lugejad professor Irja Lutsari. Vastuseks küsimusele, mis motiveerib teda väsimatult elanikkonda koroona teemadel harima ning riigijuhte nõustama, vastas ta, et näeb, kuidas kõik Eesti inimesed on tänavu pingutanud ning see sunnib ka teda pingutama: punktis, kuhu oleme praeguseks jõudnud, ei saa enam alla anda. "Me oleme kõik koos sellel maratonil," sõnas ta.

Meditsiinimõjutaja valisid Meditsiiniuudiste lugejad, kellel oli võimalik anda oma hääl ühele kümnest toimetuse välja pakutud kandidaadist. Lisaks kolmele enim hääli saanud nominendile jäid toimetusele tänavu tegusatena silma ka perearstid Karmen Joller, Ruth Kalda ja Piret Rospu, kardioloog Margus Viigimaa, Eesti Õdede Liidu president Anneli Kannus, sotsiaalminister Tanel Kiik ning terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma. Loe pikemalt: https://www.mu.ee/uudised/2020/12/09/meditsiinimojutaja-2020-on-arkadi-popov

Palju õnne kõikidele tunnustuse saajatele!