452 0040

Aia 25, Kuressaare



Kardioloog dr. Hasso Uuetoa alustab vastuvõtte Kuressaare Haiglas

Meil on rõõm teatada, et kardioloog dr. Hasso Uuetoa alustab vastuvõtte ka Kuressaare Haiglas!

Esimesed vastuvõtud Kuressaare haiglas toimuvad 9. ja 23. septembril ning vastuvõtule saab registreerida registratuuri kaudu saatekirja alusel telefonitsi 452 0040. Esialgu hakkab vastuvõtt olema kabinetis B1725.

Dr. Uuetoa tutvustus iseendast:

Minu arstikarjäär algas 1993 aastal töötamisega Põhja-Eesti Regionaalhaiglas kardioloogilise intensiivravi osakonnas.
1994. aastal alustasime südamestimulaatorite paigaldamise ja 1998. aastal rütmihäirete ablatsioonravi teenistuse loomisega Põhja-Eestis, enne seda olid sellised erialad vaid Tartu Ülikooli Kliinikumis.

Aastate jooksul olen juurutanud paarkümmend protseduuri, mille kohta saab öelda „esimesena ja ainsana Eestis”, mõne kohta ka ”esimesena Baltimaades“. Põhja-Eesti regionaalhaigla elektrofüsioloogia keskus saavutas nii hea taseme, et muutusime nii protseduuride arvu kui keerukuse ja uute protseduuride juurutamise poolest Eesti juhtivaks rütmihäirete keskuseks ja meie baasil loodi koolituskeskus ka teistele kolleegidele Euroopast.
Minu eriala on kardioloogia ehk südamehaiguste ravi, aga minu kitsam eriala on elektrofüsioloogia/rütmoloogia ehk rütmihäirete ravi korraldamine.

Südame rütmihäirete puhul vôi kardiostimulaatori töös esinevate probleemide korral vôib julgelt just minu poole pöörduda. Eelnevale lisaks tegelen ja hoian end kursis teiste kardioloogia valdkondadega nagu hüpertensioon, südamepuudulikkus, antitrombootiline ravi jms.
Kahjuks minu koostöö Põhja-Eesti regionaalhaiglaga katkes 2011 aasta detsembris ja alates 2012 aasta maist olen töötanud Rootsi Kuningriigis Göteborgis Sahlgrenska Kliinikus elektrofüsiloogia labori liidrina ning aidanud muuta Göteborgi rütmihäirete keskuse üheks juhtivaks Rootsi keskuseks nii protseduuride arvu poolest, kui ka keerukate protseduuride sooritamise võimekuse omamisega.

Alates 2005 aastast kuni 2018 aastani töötasin osalise koormusega ka Ida-Tallinna Keskhaiglas, kus tegelesin kardiostimulaatorite implanteerimisega. Lisaks selllel aitasin sealsetel kolleegidel kasutusele võtta sellel ajal uued protseduurid Eesti jaoks - neeruarterite denervatsiooni ning vasaku koja kõrvakese sulguri paigaldamise protseduuri.
Pikalt töötasime koos abikaasaga kardioloogidena OÜ Merle Kadarikuga koostöös ja tegemie Kuressaares vastuvõtte, kuid reisimine ning töötamine kahe riigi/kahe haigla ning Saaremaa vahel muutus väsitavaks.

Covid-19 puhangu ajal 2020 aasta aprillis/mais tulin uuesti Saaremaale, et olla abiks Kuressaare Haigla kolleegidel sellel keerulisel perioodil.

Täna jaguneb minu töökoormus Rootsi Kuningriigi Göteborgi Ülikooli Sahlgenska Haigla elektrofüsioloogia osakonna ja Confido Arstikeskuse vahel Tallinnas.

HARIDUS
1997 – 2001 Kardioloogia residentuur Tartu Ülikooli Kliinikum, Tallinna erinevad haiglad, Helsingi Ülikooli Meilahti haigla invasiivkardioloogia osakond
1993 – 1995 Tartu Ülikooli Kliinikum, Tallinna erinevad haiglad, Mustamäe Lastepolikliinik, internatuur
1985 – 1993 Tartu Ülikool, arstiteaduskond
1974 – 1985 Tallinna 1. Keskkool (Gustav Adolfi Gümnaasium) matemaatika-füüsika eriklass

Töökeeled eesti, vene, inglise


TÖÖKOGEMUS
2018 - Confido Erameditsiinikeskus, rütmikardioloog (kardioloogelektrofüsioloog)
2012 - Göteborgi Ülikooli Sahlgrenska haigla, elektrofüsioloogia osakond, kardioloog-vanemarst 2005 – 2017 Ida-Tallinna Keskhaigla, kardioloog- rütmoloog- kardiostimulaatorite implanteerija
2007 kuni 2015 OÜ Merle Kadarik’u juures kardioloogina tegime vastuvõtte ka Saaremaal Kuressaares.
1993 – 2011 Pôhja-Eesti Regionaalhaigla, kardioloogilise intensiivravi osakond, südamestimulaatorite paigaldamine, rütmihäirete ablasioonravi
1990 - 1993 Tartu Ülikooli Üldmolekulaar ja Patoloogia Instituut (ÜMPI), laborant
1988 – 1993 Tartu Ülikooli Kliinikum, reanimatsiooniosakond, medõde

OLULISEMAD ERIALASED TÄIENDKOOLITUSED
Osalen järjepidevalt erialastel koolitustel ja seminaridel Eestis ning mujal maailmas, sest elektrofüsioloogia on üks kiiremini arenavaid erialasid kardioloogias.

  • Heart Rythm Society Annual Congress (USA)
  • ESC Aastakongress (Hispaania)
  • Kateeter ablatsiooni 20. Workshop (Tšehhi)
  • Nordic Ventricular Tachycardia Meeting (Rootsi) 


KUULUMINE ERIALAORGANISATSIOONIDESSE
Olen tegevliige järgmistes erialaorganisatsioonides:

  • Eesti Kardioloogide Selts
  • Eesti Hüpertensiooni Ühing
  • Euroopa Kardioloogide Selts (ESC)
  • Euroopa Rütmihäirete Assotsiatsioon (European Heart Rhythm Association)