452 0040

Aia 25, Kuressaare



OLULINE INFO

Saaremaal sai kinnitust 16 koroonaviiruse juhtumit.

Kuressaare haigla juhatus palub kõigil saarlastel käesolevas ärevas olukorras säilitada rahu ning lähtuda teadmisest, et reeglina on COVID-19 haiguse kulg siiski kerge ja sarnane kergele külmetushaigusele. Siiski soovitame võimalusel jätkuvalt püsida kodus ning sümptomite ilmnemisel käituda rutiinselt (püsige kodus, jooge palju sooja jooki ning olla rahulikult, puhata) ja suhtuda olukorda nagu harilikku külmetushaigusesse, mida esineb praegusel ajal sagedasti.

Kui sümptomid süvenevad, tekivad hingamisraskused ning tunnete, et olukord nõuab, helistage 112 ning andke edasi vajalik info – kas ja millal olite koroonaviiruse haigega kontaktis või viibisite välismaal, millal tekkisid sümptomid ning kirjeldada nende tõsidust.

KELLEL SÜMPTOMEID EI ESINE, PALUME OLLA KANNATLIK JA ARVESTADA, ET KIIRABI KOORMUS ON HETKEL SUUR! PANEME SÜDAMELE, ET ILMA OTSESE VAJADUSETA HETKEL KIIRABI MITTE KOORMATA, ET ABI JÕUAKS NENDENI, KELLE SEISUND VÕIB OLLA TÕSISEM NING ET NEED INIMESED SAAKSID OMA PROOVID KIIRKORRAS ANTUD.

❗️Koroonaviiruse analüüs on näidustatud inimesele, kellel on haigussümptomid juba ilmnenud. Enne köha, palaviku ja hingamisraskuste tekkimist on suur tõenäosus, et analüüs annab valenegatiivse tulemuse.❗️❌

Säilitage rahu – teie juurde tullakse, aga järjekorrad on hetkel pikad! Palume mõistvat suhtumist.

Lõpetuseks veel kord – rahu, ainult rahu! Kuressaare haiglas on moodustatud COVID-19 juhtrühm, kes on pidevas ühenduses nii Terviseameti kui valla kriisikomisjoniga.
Lisaks käivitasime juba läinud nädalal reegli, et kõik külmetusnähtusega meditsiinitöötajad töökohustusi ei täida.

PS! HETKEL ON ÕHUS PALJU KÜSIMUSI SEOSES HAIGLA TÖÖGA - HOIDKE SILMA SEAL KURESSAARE HAIGLA FACEBOOKI LEHEL JA KODULEHEL, LISAME SIIA JÄRJEST INFOT!

https://www.facebook.com/saarehaigla/