452 0040

Aia 25, KuressaareSaarlannast arstitudeng Johanna Sepp alustas residentuuriõpinguid koduhaiglas

Saarlanna Johanna Sepp, kes käesoleva aasta sügisel alustas residentuuri radioloogia erialal ning on peagi lõpetamas kolme kuu pikkust tsüklit Kuressaare Haiglas, räägib oma arstiks saamise teekonnast.

"Mõte arstiteaduskonda kandideerimisest tekkis millalgi viimastel gümnaasiumiaastatel. Nimelt minu elukaaslane alustas siis oma arstiõpinguid ja nägin kõrvalt, kui põneva ja kaasahaarava erialaga on tegemist. Käisin kahel korral Tartu Ülikooli avatud uste päevadel ning otsustasin, et ka mina soovin seda teekonda alustada.

Usun siiani, et arstiteadus on kõige huvitavam ning väljakutset pakkuvam eriala ning õnneks ei ole pidanud oma otsust kahetsema. Eks õpingute jooksul oli mitmeid raskemaid perioode, peamiselt just esimestel aastatel, kus õppimismahud olid tohutult suured ning lühikese ajaga tuli läbi töötada meeletult materjali, kuid kuidagi tuli vooluga kaasa minna ning mitte kaaslastest maha jääda. Päris püssi põõsasse viskamise tunnet õnneks ei tekkinud, siinkohal on kindlasti lähedaste inimeste toetusel väga suur roll. Ülikooliaegu meenutan ikka pigem hea sõnaga, kuue aastaga sain väga paljude teadmiste ning imeliste inimeste võrra rikkamaks.

Sel sügisel alustasin residentuuri radioloogia erialal. Septembris läbisin Tartus loengutsükli ning nüüd olen lõpetamas kolme kuu pikkust tsüklit Kuressaare Haiglas. Sattusin siia natuke läbi juhuse. Meile soovitati alustada väiksemast haiglast, et algus mööduks sujuvamalt ning kuna olen eelnevatel aastatel Kuressaare Haiglas töötanud, tundus mõistlikuna just siia tagasi tulla. Minu peamisteks ülesanneteks on kompuuter- ja röntgenuuringute vastamine ja ultraheliuuringute tegemine.

Kolm kuud on möödunud ootamatult kiiresti ning samas tunnen, et lahkun siit hea kogemustepagasiga, millele on hea edasist vundamenti laduda. Ei saa mainimata jätta ka seda, et sain osa väga kokkuhoidvast ja meeldivast kollektiivist ning jään seda ühtehoidvust kindlasti igatsema. Samuti olen tänulik oma juhendajatele, Toomas Tuulingule ja Marje Semale, kes on pühendanud oma aega minu arengu hüvanguks ning olen rõõmus, et vähemalt täna tunnen, et olen õiges kohas ja teen õiget asja."