452 0040

Aia 25, Kuressaare



Dr. Ines Vaide alustab sel kuul hematoloogia vastuvõtte Kuressaare Haiglas

    Dr. Ines Vaide lõpetas Tartu Ülikooli arstiteaduskonna 1999 aastal. Järgnes internatuur Ida-Tallinna Keskhaiglas kus Hematoloogia osakonnas praktiseerides otsustas hematoloogia, uue ning areneva eriala residentuuri kasuks. Hematoloogina alustas juba tööd Põhja-Eesti Regionaalhaigla hematoloogia osakonnas ravides ja nõustades selle eriala kõikide diagnoosidega patsiente.

Hematoloogia haarab nii healoomulisi veresüsteemi muutuseid kuid ka halvaloomulisi vereloome kasvajalisi haigusi, mis kulgevad kas ägedalt või krooniliselt. Ajaga said vanema kolleegi suunamisel südamelähedaseks eelkõige healoomuline hematoloogia, aneemiad ja hüübimishäired- s.h trombotsüütide talitlushäired ja vähesus ning hemofiilia.
    Hematoloogi töös patsientidele diagnoosi või ravi leidmine võib olla raske väljakutse. Lahenduste leidmine patsiendile teeb töö vaheldusrikkaks ja põnevaks- olgu sees siis krooniline muutus tervises või ootamatu diagnoos, milleks keegi elus valmis ei ole kuid millega saab õppida elama. Dr. Ines Vaide kuulub Eesti Hematoloogide Seltsi ja on tegev Seltsi veritsuhaiguste töögrupis. Kuulub Eesti Hemofiilia Ühingusse ja Põhjamaade Hemofiilia nõukokku. 2017 aastast alustas doktorantuuri Tartu Ülikoolis.
   Kuressaare Haiglas jätkub juba varasem koostöö hematoloog dr. Edward Laanega eriala kättesaadavuse ja patsiendikesksuse parandamiseks