452 0040

Aia 25, KuressaareTunnustatud kopsuarst ja unearst Erve Sõõru alustab sel kuul tööd Kuressaare Haiglas
 

Dr. Erve Sõõru on lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna ravi ja spordimeditsiini erialal 1993.  aastal, selle järgselt läbis pulmonoloogia residentuuri. Ta on õppinud süvitsi unemeditsiini ja teinud edukalt 2013. aastal unearsti eksami Berliinis, Saksamaal. Alates 2002. aastast on ta töötanud Regionaalhaiglas kopsuarst-vanemarstina. Dr. Erve Sõõru kuulub Eesti Kopsuarstide Seltsi, on Eesti Unemeditsiini Seltsi ja Eesti Uneliidu asutajaliige, ning kuulub mitmetesse Põhjamaade ja Euroopa erialaseltsidese ja nõukogudese. Ta on arendanud 20 aastat hingamispuudulikkuse ja unemeditsiini alast käsitlust Eestis. Ta on teinud koduse hapnikravi ja mitteinvasiivse ventilaatorravi patsientidele kättesaadavaks. Oma igapävases töös kopsuarstina on ta teinud tuhandeid kopsu- ja uneuuringud ning toonud Eestisse mitmeid uusi ja keerukaid ravivõimalusi. Ta tegeleb teadustööga Tallinna Tehnikaülikoolis.

Sagedamini esinevad kopsuhaigused on bronhiit, bronhiaalastma, krooniline obstruktiivne kopsuhaigus, uneapnoe ja kopsupõletik. Tänapäevase kiire elutempo juures ei ole võimalik kõiki haigusi distantsilt diagnoosida ja liigses tsentraliseerimises jääb kannatajaks ikka patsient või tema lähedased. Pean oluliseks, et inimene saab arstiga otse suhelda, nii saab ka haigusi paremini ravida. Koostöös Kuressaare Haigla kopsuarsti dr. Janika Sulustega on plaanis kopsuarsti järjekorda Saaremaal lühendada ja tuua saarlasteni mitmed seni kohapeal kättesaamatud ja uued ravivõimalused. Vastuvõtule võivad tulla ka kõik patsiendid, kellel on varasemalt alustatud ravi ükskõik millise hingamisaparaadiga.